Ontdek het verhaal achter de graven!

Tijdens schoolvakanties zijn er Open Rondleidingen. Eerst bezoekt u het Informatiecentrum waar u informatie krijgt over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland. Ook wordt er aandacht gegeven aan de geschiedenis en de indeling van de begraafplaats. Bij het bezoek aan het ereveld ontdekt u de indrukwekkende verhalen van de gevallenen Canadezen begraven op de Holterberg. Kijk voor de eerst volgende Open Rondleiding en tarieven op onze Facebookpagina.

Lezingen op locatie

Zoekt u een spreker voor uw vereniging of stichting? Een vrijwilliger van het Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten geeft op aanvraag lezingen over het Canadese ereveld in Holten bij u op locatie.

Aan de hand van prachtige foto’s en enkele korte filmpjes die betrekking hebben op het Canadese ereveld laat één van onze vrijwilligers u zien wat ons informatiecentrum zoal te bieden heeft. Tijdens de lezing zal er onder andere ingegaan worden op de bevrijdingsgeschiedenis van Noord- Oost-Nederland, het ontstaan van het Canadese ereveld in Holten, symboliek en herdenken. Naast deze onderwerpen zal er onder het motto “ontdek mijn verhaal op de Holterberg” aandacht besteed worden aan enkele bijzondere verhalen van gesneuvelde Canadezen die op het Canadese ereveld in Holten begraven liggen.

Een lezing duurt circa 2 x 45 minuten.
Een lezing kost € 75,- exclusief reiskosten.

Wilt u een lezing aanvragen of heeft u vragen of specifieke wensen, neem dan contact op via: 0548 789161 (tussen 11.00 en 16.00 uur) of stuur een e-mail aan info@canadesebegraafplaatsholten.nl


Rondleiding-op-maat

Rondleidingen op maat zijn alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag. Deze rondleiding duurt ongeveer 90 minuten, inclusief een bezoek aan de Canadese Begraafplaats. Scholen kunnen een lesbrief inclusief docentenhandleiding bij het informatiecentrum aanvragen per mail info@canadesebegraafplaatsholten.nl

Openbare Rondleidingen in 2019
Dinsdag 19 februari
Dinsdag 30 april
Dinsdag 9-16-23-30 juli
Dinsdag 6-13 augustus
Dinsdag 20-27 augustus
Dinsdag 15-22 oktober
Alle aanvang 14.00 uur

Dinsdag 17 december
Avondrondleiding aanvang 19.00 uur

  • Tarief

  • Rondleiding ±90 minuten
  • Per persoon € 3,00 (minimaal € 45,00)
  • Op verzoek kop koffie of thee met cake
  • Per persoon € 1,50
  • Voor overige aangepaste wensen kunt u contact opnemen met telefoon­nummer: (0548) 78 91 61 (alleen tussen 11.00 en 16.00 uur)
of stuur een e-mail naar: info@canadesebegraafplaatsholten.nl
fotoverantwoording: Hermann Hinsenveld